Xico Tarrés demana el suport de tot el Parlament a la Llei de Capitalitat d’Eivissa

Xico Tarrés demana el suport de tot el Parlament a la Llei de Capitalitat d’Eivissa
30 nov. 2018

El PSOE ha registrat al Parlament de les Illes Balears la Proposició de Llei que estableix la capitalitat d’Eivissa i que suposaria una inversió estimada de 5 milions d’euros anuals per a la ciutat per part del Govern Balear i del Consell Insular.

Segons el diputat socialista Xico Tarrés, “és un acte de justícia amb la ciutat d’Eivissa i una resposta a anys de reivindicació per part de la societat i les institucions eivissenques per pal·liar el dèficit de finançament d’uns serveis públics que són supramunicipals en molts casos i que gaudeix gran part de la població de l’illa, independentment del seu lloc de residència”.

Cal tenir en compte que Eivissa multiplica la seva població durant bona part de l’any i que la seu del Consell Insular concentra la majoria de serveis supramunicipals i també acull les principals instal·lacions de l’administració.

Per això, Tarrés considera que “fins ara la ciutat d’Eivissa i els seus residents han assumit el cost de les prestacions i responsabilitats de les quals gaudeix tothom independentment del seu municipi de residència i ara, la capitalitat permetrà revertir això i que sigui el Govern i el Consell qui aportin un finançament extra per ajudar a millorar determinats els serveis públics”.

De fet, tal com ha recordat Tarrés, es tracta d’una reivindicació social assumida pels Socialistes d’Eivissa durant l’any 2000, aturada pel PP la passada legislatura i recuperada ara i que, d’aconseguir-se, “serà un èxit social i col·lectiu de tota la ciutadania illenca”.

Per Tarrés, aquesta llei és una mostra més del compromís de l’actual Govern “amb el federalisme interior i amb la ciutat d’Eivissa”, per la qual cosa ha demanat el suport “de tots els grups parlamentaris a una iniciativa que garantirà la prosperitat i el futur de la ciutat i de l’illa”.

Eivissa, 30 de novembre del 2018

Share