Vicent Torres: “El pressupost del Consell per a 2019 culmina els acords de progrés per a Eivissa”

Vicent Torres: “El pressupost del Consell per a 2019 culmina els acords de progrés per a Eivissa”
04 des. 2018

El govern del Consell d’Eivissa ha presentat la proposta de pressupost per a l’exercici 2019, que ascendeix a un total de 107.999.360,13 euros, un 7,47% més l’anterior. Per segon any consecutiu és el pressupost més alt de la història del Consell Insular. El president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, la vicepresidenta primera, Viviana de Sans, el conseller d’Economia i Hisenda, Gonzalo Juan, i la vicepresidenta segona i consellera d’Interior, Marta Díaz, han presentat la proposta, que s’elevarà al Ple extraordinari per a la seua aprovació.

Segons el president, “és evident que queda molta feina per fer”, però ha destacat que “estam satisfets, perquè hem posat les bases d’un canvi progressista en favor de la nostra illa. Ho hem demostrat desplegant importants polítiques en favor dels serveis públics i especialment dels serveis socials, amb polítiques de transparència per primera vegada en aquest Consell, amb una aposta decidida pel transport públic, i en defensa d’un model territorial sostenible i un sector turístic ordenat.

Vicent Torres ha dit que “amb el Pressupost 2019 culminam els acords de progrés per a Eivissa, en favor d’un model socialment just, territorialment sostenible i econòmicament sòlid”.

“S’ha fet un esforç molt important per augmentar la plantilla del Consell. Per oferir un bon servei és indispensable tenir personal, i amb aquest pressupost fem un salt per acostar-nos al que hauria de ser el desitjable” ha explicat la vicepresidenta primera Viviana de Sans, qui ha assegurat que el principal beneficiari d’aquest augment de personal serà la ciutadania d’Eivissa: “Es fa un esforç molt important per ampliar el personal en serveis socials i per a persones, principalment centrat en Menors, on s’incorporen tres psicòlegs, tres monitors i tres educadors socials. I també s’amplia la plantilla de l’Oficina de la Dona”.

El conseller d’Economia i Hisenda que explicat que l’increment de pressupost és possible gràcies, fonamentalment, a l’augment dels recursos provinents de la Comunitat Autònoma (+6,81% en transferències corrents i +12,74% en transferències de capital), amb ingressos com els provinents de l’Impost Turístic.

L’augment de pressupost ha estat possible, ha explicat Juan, sense incrementar les taxes ni recórrer a endeutament, el que farà que en 2019 el Consell d’Eivissa quedi en deute 0.

Pel que fa a la despesa, destaca l’increment de personal, que augmenta un 21,14% per la incorporació de les 32 places de plantilla estructural creades en 2018, i per l’increment previst per a 2019 de 76 i de 37 noves places corresponents a la plantilla estructural i a la temporal, respectivament.

Són importants els increments en personal per a serveis socials i per a les persones: L’Oficina de la Dona (+22,84%), Menors (+70%), Hospital-Residència Assistida Cas Serres (+12,34%), Serveis Socials (9,28%); i per millorar els serveis públics i la gestió de les competències territorials, mediambientals i turístiques: ITV (+44,64%), Bombers (+15,77%), Política Territorial (+54,94%), Ordenació Turística (+25,73%), Transports (+95,52%), Medi Ambient (+27,57%), a més d’altres àrees de l’administració insular.

Del pressupost 2019 també destaca la creació per primera vegada d’un programa específic d’habitatge, que es dotarà amb la incorporació del romanent del 2018.

Els capítols d”inversió augmenten un 5% respecte al 2019, quedant en un total de 32,3 milions d’euros.

Destaquen les noves inversions: EDAR de Portinatx (2,1 milions), recuperació de la Badia de Portmany (400.000 euros), passeig de ses Figueretes (300.000 euros), reforma poliesportiu sa Blanca Dona (1,9 milions), Projecte “Eivissa, destinació turística intel·ligent i sostenible” (1 milió).

A aquestes s’hi sumen inversions ja iniciades o projectades: millora xarxa viària i xarxa carrils bici (8,4 milions), inversions fons estatutaris (4,6 milions), Parc de Serveis Insulars de sa Coma (1,8 milions), Pla Estratègic de Sant Antoni (1,3 milions), Centre des Gorg (1 milió), edifici centre de Menors (1 milió), entre d’altres.

Eivissa, 3 de desembre de 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *