Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
11 des. 2018

Pressupost de 108 milions d’euros per al 2019

El govern del Consell d’Eivissa ha presentat la proposta de pressupost per a l’exercici 2019, que ascendeix a un total de 107.999.360,13 euros, un 7,47% més l’anterior. Per segon any consecutiu és el pressupost més alt de la història del Consell Insular. El president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, la vicepresidenta primera, Viviana de Sans, el conseller d’Economia i Hisenda, Gonzalo Juan, i la vicepresidenta segona i consellera d’Interior, Marta Díaz, han presentat avui la proposta, que s’elevarà al Ple extraordinari convocat per al pròxim dimecres 5 de desembre.

Segons el president, “és evident que queda molta feina per fer”, però ha destacat que “estam satisfets, perquè hem posat les bases d’un canvi progressista en favor de la nostra illa. Ho hem demostrat desplegant importants polítiques en favor dels serveis públics i especialment dels serveis socials, amb polítiques de transparència per primera vegada en aquest Consell, amb una aposta decidida pel transport públic, i en defensa d’un model territorial sostenible i un sector turístic ordenat.

Vicent Torres ha dit que “amb el Pressupost 2019 culminam els acords de progrés per a Eivissa, en favor d’un model socialment just, territorialment sostenible i econòmicament sòlid”.

Aprovat el projecte de passarel·la de vianants al segon cinturó de ronda a l’altura de s’Olivera

El Consell Executiu ha aprovat de manera inicial el projecte d’execució d’una nova passarel·la de vianants sobre el segon cinturó de ronda (EI-20) que comunicarà el barri de s’Olivera de Puig d’en Valls amb la ciutat d’Eivissa. El projecte defineix el disseny i les característiques d’una passarel·la de vianants que s’aixecarà sobre la carretera Ei-20, al punt quilomètric 3,4, i que unirà els carrers del Mar Mediterrani, a la zona de s’Olivera, amb el carrer de l’alcalde Bartomeu Rosselló Sala, al polígon des Gorg.

El projecte té un termini d’execució de 6 mesos i està pressupostat en 1.209.998,30 euros. Per a la realització dels treballs es preveu l’expropiació de dues parcel·les contigües a la carretera, amb un total de 1.094,13 m² (440,07 en rústic i 654,06 m² a urbà). Una vegada finalitzat el període d’exposició pública (20 dies) i quedi aprovat definitivament, el Consell iniciarà la licitació de les obres, amb l’objectiu que aquestes s’executin en 2019.

El Consell d’Eivissa vol introduir criteris de sosteniblitat en la compra de fruites i verdures

El Consell d’Eivissa ha publicat una consulta per al sector de distribuïdors i productors de fruites i verdures de l’illa d’Eivissa, amb l’objectiu d’informar-se sobre la viabilitat de mercat per introduir criteris de sosteniblitat mediambiental en la compra d’aquests productes per als diferents centres del Consell d’Eivissa. Aquesta consulta es fa amb l’objectiu d’incorporar aquests criteris en els contractes dels subministres alimentaris dels centres que depenen del Consell, que són els següents: Hospital Residència Cas Serres, Centre de Menors sa Coma, Campament de Cala Jondal, Escoleta Santa Eulària, Escoleta ses Païsses i Escoleta Cas Serres.

Els criteris que es volen plantejar amb el sector són la introducció del producte ecològic, el subministrament de productes en canals de cadena curta amb un màxim d’un intermediari entre el consumidor i el productor, i la reducció d’emissions de CO2 derivades dels transports dels aliments, entre altres qüestions.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *