El PSOE demana augmentar l’oferta de cursos de català i castellà a Santa Eulària

El PSOE demana augmentar l’oferta de cursos de català i castellà a Santa Eulària
18 des. 2018

El grup municipal socialista de Santa Eulària ha presentat una iniciativa amb l’objectiu que l’Ajuntament augmenti l’oferta de cursos de català i posi en marxa cursos de castellà dirigits tant a persones procedents de la resta d’Espanya com a estrangers que s’han empadronat a Santa Eulària.

El PSOE argumenta la necessitat d’impulsar aquesta mesura tenint en compte l’augment exponencial de residents estrangers, així com de residents procedents d’altres comunitats autònomes del nostre país i que, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el gener de 2017 ja suposaven el 24,8% del total de persones censades en aquest municipi.

A més, s’ha constatat que hi ha una demanda real per part de famílies estrangeres que arriben a Santa Eulària i desconeixen tant el català com el castellà “el que dificulta la seua integració social”, segons adverteixen els socialistes.

El portaveu municipal del PSOE, Vicent Torres ‘Benet’, considera que aquesta demanda afecta sobretot als nuclis de població propers a Jesús, “de manera que caldria facilitar a les famílies amb menys recursos que no hagin de desplaçar-se fins a Santa Eulària per assistir a les classes”.

Vicent ‘Benet’, coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Migrant, ha recordat la importància i el paper que haurien de tenir les administracions públiques a l’hora de donar suport i facilitar la integració social de les famílies procedents d’altres països “especialment d’aquelles que les seves arrels culturals, socials i religioses són radicalment diferents de les que tenim en la societat occidental”. En aquest sentit, el portaveu municipal ha recordat que moltes d’aquestes famílies viuen entre nosaltres condicionats per l’idioma, el que impedeix que moltes persones “es puguin expressar quan van al metge, a la compra o quan han d’ajudar als seus fills en les tasques escolars”. Aquesta última situació, per exemple, “provoca un clar desavantatge en el col·legi als nens estrangers, que, d’altra banda, són l’eslavó que més hem de protegir quan es parla d’integració social”, ha afegit.

Per als socialistes, “Santa Eulària ha estat durant molts anys un lloc d’acollida, elegit per moltes famílies de la resta d’Espanya, d’Europa i de molts altres llocs del món per tenir una vida millor”, de manera que augmentar l’oferta de cursos de català i la posada en marxa de cursos de castellà “ha de ser una aposta de futur per a la integració social i cultural de tots els residents, independentment del seu país d’origen, la seva cultura o la seva religió”.

La proposta d’acord inclou, igualment, que, des de l’Ajuntament, s’impulsin activitats culturals i educatives, diades i conferències amb l’objectiu de fomentar la interculturalitat i “amb la finalitat que aquestes persones puguin adaptar-se millor i participar de la vida social dels nostres pobles i barris d’una manera més activa, perquè sentin que són un més dins de la societat en què viuen”.

Santa Eulària des Riu, 18 desembre de 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *