Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
18 des. 2018

Reserva marina de Tagomago, amb un abast de 3.756 hectàrees

El Govern de les Illes Balears  ha aprovat en Consell de Govern el Decret pel qual s’estableix la reserva marina de la costa nord-est d’Eivissa-Tagomago.

La nova reserva marina abasta 3.756 hectàrees, entre la punta des Jonc, s’Argamassa i les aigües interiors que limiten amb l’illot de Tagomago. Aquesta àrea marina presenta un valor ecològic i pesquer considerable. La creació de la nova reserva produirà un increment substancial de les poblacions de peixos comercials dins dels seus límits i els voltants d’aquesta. Això afavorirà el sector pesquer artesanal d’Eivissa i les activitats econòmiques relacionades amb l’observació dels peixos i la pesca recreativa de superfície.

El president ha agraït al Govern de les Illes Balears que hagi recollit la proposta que en aquest sentit va fer el Consell Insular d’Eivissa i la Confraria de Pescadors d’Eivissa: “Aquest era un dels compromisos del mandat, seguir avançant en la protecció del medi rural i marí de l’illa d’Eivissa. I en aquest sentit, la creació de sa Reserva Marina de Nord-est – Tagomago serà una fita molt important”. Vicent Torres ha volgut destacar la feina de les Confraries de Pescadors, que “han set sempre les primeres implicades en la defensa i protecció dels nostres recursos marins” i que “són pioneres a tot el Mediterrani amb iniciatives com la marca Peix Nostrum, que va néixer fa 10 anys per distingir el producte local”.

Signat el protocol per a la creació del Museu de la Mar i la Pesca al port vell de la ciutat

Consell Insular d’Eivissa, Ajuntament d’Eivissa, Govern de les Illes Balears i Autoritat Portuària de Balears han firmat el protocol per a la creació del Museu de la Mar i la Pesca d’Eivissa, que s’ubicarà a sa Riba del port vell de Vila. A l’acte de la signatura han participat Vicent Torres, president del Consell d’Eivissa, Rafa Ruiz, alcalde d’Eivissa, Fanny Tur, consellera de Cultura del Govern Balear i Joan Gual, president d’Autoritat Portuària de Balears.

El president ha mostrat la seua satisfacció per l’acord afirmant que “de totes les notícies que més satisfacció i més orgull ens han de donar com a illa, com a societat, és una com aquesta: El naixement d’un nou museu”. Els museus “són la garantia que transmetrem a les actuals i a les futures generacions el més preuat que tenim com a poble, que no és altra cosa que la nostra història i la saviesa acumulada per totes les generacions que ens han precedit”, ha dit el president.

Traspàs a Eivissa de les competències en polítiques de gènere, dona i LGTBI

El Ple del Consell d’Eivissa ha aprovat, amb els vots favorables dels grups PSOE i Podem-Guanyem, i l’abstenció del grup Popular, el traspàs a l’administració insular de les competències en polítiques de gènere, dona i LGTBI. Està previst que el traspàs sigui efectiu a partir de l’1 de gener de 2019. La proposta aprovada estableix que el Consell d’Eivissa rebrà una dotació econòmica anual de 602.573,03 euros, quantitat que suposa prop del doble del que rebia de l’Oficina de la Dona (328.090 euros) a través del conveni anual amb el Govern de les Illes Balears.

A més, la proposta inclou el traspàs de dos places dotades econòmicament per la contractació de dos treballadors (un auxiliar d’atenció al públic i un tècnic de grau mitjà) i el traspàs d’una plaça sense dotació econòmica (un tècnic de grau mitjà).

Atorgades les ajudes a 661 estudiants d’Eivissa

El Consell Insular ha aprovat la resolució definitiva de la convocatòria d’ajudes a estudiants per al curs 2017-2018, que beneficiarà un total de 661 alumnes d’estudis de grau, màsters, ensenyaments artístics superiors i cicles formatius fora de l’illa. Enguany s’hi ha destinat un total de 600.000 euros, la quantitat més elevada que ha aprovat mai la institució insular en ajuts a estudiants.

En la modalitat A, d’ajudes a estudiants que cursen els seus estudis oficials de grau, d’ensenyaments artístics superiors i de cicles formatius fora de l’illa d’Eivissa, any acadèmic 2017-18, s’han concedit i pagat 580 ajudes, per import màxim individual de 949,74 €, que fan un total de 550.849,20 euros.

En la modalitat B, d’ajudes a estudiants que cursen els seus estudis oficials de màster fora de l’illa d’Eivissa, any acadèmic 2017-18, s’han concedit i pagat 32 ajudes, per import màxim individual de 1.000 €, que fan un total de 32.000 euros.

Finalment, en la modalitat C, d’ajudes a estudiants que cursen els seus estudis oficials de grau i de màster a l’illa d’Eivissa, any acadèmic 2017-18, s’han concedit i pagat 49 ajudes, per import màxim individual de 350 €, que fan un total de 17.150 euros.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *