Adriana Lastra participa al dinar solidari de la FSE i confirma que Balears tindrà un nou REB

Adriana Lastra participa al dinar solidari de la FSE i confirma que Balears tindrà un nou REB
21 des. 2018

La portaveu del PSOE al Congrés i vicesecretària general del partit, Adriana Lastra, ha anunciat durant el tradicional dinar solidari de Nadal dels socialistes d’Eivissa que “Balears tindrà un nou règim especial” (REB), confirmant així les paraules de la secretària general del PSIB-PSOE i presidenta Balear, Francina Armengol, que en la seva intervenció ha afirmat que “gràcies al fet que hi ha un govern socialista a Espanya, molt aviat aprovarem el REB”.

Aquest és un dels assumptes que ha centrat les intervencions de Lastra i Armengol a l’acte del PSOE d’Eivissa organitzat aquest any per l’Agrupació socialista de Sant Josep i durant el qual també han intervingut el president del Consell i secretari general de la Federació Socialista d’Eivissa (FSE -PSOE), Vicent Torres, i l’alcalde josepí, Josep Marí Ribas i que, igualment, ha comptat amb la presència dels alcaldes d’Eivissa i Sant Antoni, Rafa Ruiz, i Josep Tur, i l’assistència de 350 persones. La recaptació del dinar es destina a ADDIF (Associació d’Esportistes Discapacitats d’Eivissa i Formentera).

Adriana Lastra ha destacat que al PSOE “creiem en la paraula”, per solucionar conflictes com els territorials. Davant dels que busquen un “rèdit electoral”, com fan el Partit Popular i Ciutadans, el PSOE treballa “per assegurar la pau social i la convivència entre espanyols”, ja que “cap rèdit electoral mereix fracturar la convivència”.

Lastra ha recordat a més que “els independentistes catalans van pactar amb Rajoy la Reforma Laboral” i ha afirmat que “una gran pàtria és la que revalora les pensions amb l’IPC, perquè els jubilats no perdin poder adquisitiu, i que deroga la Reforma Laboral. Aquesta és la gran pàtria dels socialistes”.

La vicesecretària general ha destacat, entre altres èxits socialistes, la pujada del salari mínim interprofessional”, que s’anunciarà en el proper Consell de Ministres.

La secretària general del PSIB i presidenta balear, Francina Armengol, per la seua part, ha fet balanç del govern de canvi en la comunitat, després de quatre anys anteriors del PP de “retallades inaudites” i durant les quals “es van treure drets a tots”.

“Acabar amb la crispació a les aules”, que es va viure durant el govern Bauzá, i “aprovar un Pressupost de 1.000 milions per a l’educació pública” són exemples del compromís socialista per “canviar la realitat que no ens agradava”.

Armengol ha destacat la recuperació de la sanitat universal, una proposta que el PSOE balear ha “exportat” i que Pedro Sánchez ja ha aplicat per a Espanya, o obrir els centres de salut públics a la tarda, són altres de les mesures que Armengol ha explicat. A més, a partir de l’1 de gener, els jubilats deixaran de pagar per medicaments, posant fi al copagament farmacèutic.

Francina Armengol també s’ha referit a la situació econòmica, destacant que Balears “és el territori que més creix”, i que a més ho fa amb polítiques de redistribució de la riquesa i de defensa de les condicions de treball i salaris dels treballadors, amb diferents mesures com el Pla de lluita contra la precarietat o els plans de reinserció laboral.

El secretari general de la FSE-PSOE i president del Consell Insular, Vicent Torres, ha afirmat que “Eivissa tirarà del carro per consolidar les polítiques de canvi en aquesta Comunitat”. Torres s’ha compromès a “treballar i esforçar-nos al màxim, perquè tenim molt clar quin és el nostre objectiu: En 2019, en les properes eleccions, el PSOE serà el partit més votat a l’illa d’Eivissa, perquè volem consolidar i ampliar aquests governs que treballen en favor dels nostres pobles, ciutats i del conjunt de l’illa”.

En el seu discurs, Torres ha destacat algunes de les polítiques que s’han dut a terme en l’àmbit insular: “Estem a punt de començar la construcció de l’Escola d’Hostaleria, el primer gran centre educatiu del Campus de sa Coma. Hem recuperat les inversions en carreteres, amb les obres de Ca na Negreta a tota marxa, amb una xarxa de carrils bici que estem preparant per a tota l’illa, i hem donat un impuls sense precedents al transport públic, que encara serà molt millor amb el contracte del nou servei que farem l’any que ve”.

Vicent Torres ha recordat que “aquest Consell Insular va recuperar la gratuïtat del transport públic per als jubilats de l’illa. I molt més. Hem implantat la gratuïtat del transport públic per als menors de 18 anys i per a les persones en situació d’atur de més de dos anys. 9.000 xavals d’Eivissa ja tenen la seva targeta de transport públic gratuït”, ha explicat.

L’alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí Ribas, ha obert l’acte dels socialistes d’Eivissa, destacant el treball que s’ha realitzat en els ajuntaments, Consell i Govern Balear: “Sentim orgull de la nostra gestió municipal, amb més projectes, més serveis i més transformació”. Com ha dit l’alcalde de Sant Josep, “el Partit Socialista és la locomotora del canvi, representa els millors interessos i inquietuds de la ciutadania. Hem de sentir-nos orgullosos de les nostres aportacions a la societat”.

El menjar solidari del PSOE d’Eivissa ha finalitzat amb un emocionat homenatge als militants més antics de les diferents agrupacions del partit a l’illa, a qui s’ha agraït “per posar en marxa aquest partit en moments molt complicats en aquesta illa”, com van ser els primers anys de la democràcia, com ha destacat la secretària d’Organització, Patricia Abascal.

Sant Antoni, 16 de desembre de 2018

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *