Simón Planells anuncia la seva precandidatura a l’alcaldia de Sant Antoni

Simón Planells anuncia la seva precandidatura a l’alcaldia de Sant Antoni
26 des. 2018

Va néixer a Sant Mateu fa 31 anys, és doctor en Economia per la Universitat de Barcelona i en els seus inicis laborals va treballar com a taxista. Es diu Simón Planells Struse i des d’avui és oficialment el primer afiliat de la Agrupació Socialista de Sant Antoni de Portmany que anuncia la seva precandidatura per a encapçalar la llista del partit en les eleccions municipals de la propera primavera. En una roda de premsa celebrada aquest migdia en la seu de la Federació Socialista d’Eivissa ha fet públicament el primer pas per a convertir-se en el pròxima alcalde del municipi de Sant Antoni. Josep Tur Cires, actual alcalde del municipi, ha acompanyat a Planells, al qual ha definit com “un magnífic candidat pels seus coneixements, formació i joventut”. Cires es retirarà de la política (“perquè la família mereix temps”, ha dit) deixant com a llegat el treball fet des que va aconseguir formar govern amb Reinicia i El PI després de les eleccions de 2015: “El canvi ja s’ha iniciat. Hem elaborat un pla estratègic i hem deixat els comptes sanejats. L’Ajuntament no té deute i en el pròxim mandat es podran fer inversions”.

Simón Planells vol continuar la labor començada per Cires. “Anuncio la meva precandidatura a l’alcaldia agraint a Cires el treball fet. La seva gestió ha estat un punt d’inflexió, ha canviat el rumb del municipi”, ha dit el precandidat. L’economista, que treballa actualment com a professor en l’institut de sa Blancadona i és consultor de la Universitat Oberta de Catalunya, ha lloat la gestió realitzada en diversos àmbits clau: “M’agrada com es fa la política a Sant Antoni i l’equip que va formar Pep Cires. La gestió de la badia, l’esport i l’esperit de poble que s’ha creat són temes que cal realçar”.

El precandidat no ha volgut revelar encara els possibles noms que formaran la seva candidatura, però sí ha avançat que seran persones amb vocació de servei públic i àmplia formació acadèmica i laboral. “El denominador comú de la gent que m’acompanyi en la candidatura serà la voluntat de canvi i les polítiques de sostenibilitat que s’estan aplicant ja en el municipi”, ha explicat, després de reflexionar sobre el respecte que li mereix “qualsevol persona que inverteixi part del seu temps lliure a dedicar-se a la vida pública”. Planells és portaveu de la FSE des de fa un any i va ser secretari d’economia del partit a Eivissa entre 2012 i 2016. Aquest mateix any es va integrar com a vocal en la directiva del PSIB. La seva trajectòria política va començar mentre finalitzava els seus estudis d’Economia a la Universitat Autònoma de Barcelona (va ser premi extraordinari de final de carrera) i els completava amb un màster en Docència per la Universitat Europea de València.

Com han reflectit tant Cires com Planells, encara no s’ha tancat el terme per a postular-se com precandidat a les municipals. En cas que es presentessin més candidatures (el termini conclou el pròxim 3 de gener) hauria de celebrar-se un procés de primàries entre els afiliats portmanyins. En qualsevol cas, el 8 de gener es proclamarà oficialment a la persona que encapçalarà la llista electoral.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *