Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
08 gen. 2019

Finalitza l’obra del sender turístic de Labritja

El Consell d’Eivissa ha finalitzat les obres del projecte “Sender Turístic de Labritja”, que té una longitud de 16,2 quilòmetres i que inclou la senyalització d’una trentena d’elements patrimonials. El president, Vicent Torres, ha presentat la finalització de l’obra i ha recorregut un tram del camí. Posteriorment, el president ha firmat amb els representants dels ajuntaments les actes de posada a disposició del camí als respectius ajuntaments, els quals es responsabilitzaran a partir d’ara del seu manteniment.

L’obra s’ha executat amb finançament a càrrec del Conveni de fons estatutaris firmat l’any 2011 entre el Consell d’Eivissa i el Govern de les Illes Balears, posteriorment modificat per poder incorporar-hi aquesta actuació. La gestió va ser encomanda a l’empresa de transformació agrària TRAGSA i ha tengut un cost total de 296.071,03 euros.

Les obres han consistit en la senyalització i millora d’un total de 16,2 quilòmetres compresos entre la bifurcació dels Caçadors, entre les carreteres a Sant Joan de Labritja i a Santa Eulària des Riu, i el nucli de Sant Joan de Labritja. 6 quilòmetres corresponen al municipi de Santa Eulària i els 10 restants al de Sant Joan.

La casa van der Driesche serà un Bé Catalogat

La Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Historicoartístic (CIOTUPHA), ha acordat estimar favorablement la sol·licitud de la Demarcació d’Eivissa i Formentera del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, i ha decidit iniciar l’expedient de protecció de la casa van der Driesche -ubicada a Cala Molí- com a figura de Bé Catalogat.

Aquesta decisió s’ha pres després d’estudiar els informes emesos per diverses personalitats acadèmiques de rellevància que afirmen i posen de manifest el gran valor arquitectònic de la casa de referència. Així, amb el recurs d’alçada del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Balears s’incloïa un informe de Catalina Cantarellas, catedràtica emèrita d’història de l’art de la UIB, un informe de la Fundació DOCOMOMO Ibérico, un altre de Gabriel Ruiz, catedràtic emèrit de projectes arquitectònics de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Madrid, i del professor titular de teoria i història de l’arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya, Miguel Usandizaga. Amb posterioritat, el mateix Consell d’Eivissa ha encarregat un informe al departament d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València, que ha estat realitzat pels professors titulars Marina Sender i Ricardo Perelló.

Completades el 2018 la neteja dels marges i les zones enjardinades de 17 carreteres d’Eivissa

El Departament de Mobilitat i Territori del Consell d’Eivissa ha realitzat al llarg de 2018 la neteja i el manteniment de les 17 carreteres de la xarxa viària insular, el que suposa un total de prop de 895.000 metres quadrats de superfície entre marges i zones enjardinades (850.000 de superfície desbrossada i 50 de zona enjardinada). Aquesta és la primera intervenció que es realitza de manera global de desbrossament, neteja i manteniment de zones enjardinades de les carreteres titularitat del Consell, ja que fins a l’any passat des que el Consell d’Eivissa gestiona la xarxa insular, es contractaven aquestes tasques per separat, el que no permetia un manteniment de la xarxa viària en condicions òptimes.

La consellera de Mobilitat i Territori, Pepa Marí, ha destacat els resultats positius del “primer gran contracte de manteniment integral de la jardineria i neteja de les carreteres que ha subscrit el Consell Insular”, dins dels compromisos d’aquest govern de “millorar el manteniment de la xarxa insular de carreteres per assegurar la seguretat i també per oferir una bona imatge”.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *