El PSOE insta els partits de les institucions d’Eivissa a aïllar les formacions que plantegin reduir les mesures contra la violència masclista

El PSOE insta els partits de les institucions d’Eivissa a aïllar les formacions que plantegin reduir les mesures contra la violència masclista
15 gen. 2019

El PSOE d’Eivissa presentarà a totes les institucions de l’illa iniciatives per rebutjar l’adopció d’acords amb formacions polítiques que plantegen la supressió o reducció de les mesures de protecció de les dones, donant així cobertura a polítiques irresponsables que comporten un altíssim risc d’agreujar el problema. Els i les Socialistes d’Eivissa també volen fer públic el suport del PSOE a la mobilització que tendrà lloc aquesta tarda a Vila de rebuig al retrocés en polítiques d’igualtat i de lluita contra de la violència masclista que patirà Andalusia amb l’acord entre el PP, C’s i VOX.

El PSOE d’Eivissa considera que s’ha de rebutjar l’adopció de qualsevol tipus d’acord, explícit o implícit amb les formacions que propugnen els discursos d’eliminació o minoració de les mesures de protecció de les dones enfront de la violència masclista, així com el drama social i les conseqüències que té per a les víctimes.

Els i les socialistes d’Eivissa també proposaran a totes les institucions de l’illa acords en favor de reforçar i continuar posant en valor les mesures contingudes en Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere de Congrés, Senat i en el Pacte Social contra les Violències Masclistes del Govern de les Illes Balears. El conjunt de les institucions s’han de marcar l’objectiu de combatre el terrorisme masclista, que és el problema més greu que sofreix actualment la societat espanyola, i que té el seu brou de cultiu en una cultura i educació profundament antidemocràtica i que parteix de la idea de la superioritat de l’home sobre la dona.

Des del PSOE volem fer públic una vegada més la nostra repulsa a totes les manifestacions d’aquesta violència i la necessitat que les institucions reafirmin el compromís amb les víctimes i declarin la tolerància zero amb els maltractadors.

Els i les Socialistes volem recordar que, segons l’última macro enquesta sobre la violència de gènere realitzada pel Ministeri de Sanitat i Igualtat, el 12,5% de les dones majors de 16 anys han patit violència de gènere alguna vegada en la seva vida, la qual cosa en termes absoluts suposen 2,5 milions de dones a Espanya. El 2,7% de les dones majors de 16 anys han sofert violència en l’últim any. El 64% dels fills i filles de les mates van presenciar els episodis de violència, però, només el 28,6% va presentar denúncia.

Malgrat aquestes dades demolidores que expliquen per si sols la necessitat de polítiques específiques, també hi ha uns altres que van indicant els canvis que s’estan produint, entre ells: El 77,6% han aconseguit sortir de la violència de gènere. El 45% han acudit a algun servei d’ajuda mèdica, social o legal.

No obstant això, malgrat la utilitat i del reconeixement internacional rebut per la llei integral, de l’important procés de presa de consciència social que s’ha produït al nostre país sobre la gravetat de la violència contra les dones i el gran obstacle que això suposa per a la convivència democràtica, malgrat tot això, avui, algunes forces polítiques plantegen una destrucció de tota l’estructura de prevenció, atenció i protecció de les dones víctimes de violència de gènere i per a això compten amb la complicitat de partits polítics disposats a lapidar el dret de les dones a una vida lliure de violència; com si 976 dones assassinades, d’ençà tenim dades, i una mitjana de 150.000 denúncies anuals per maltractament no fossin raons suficients per a rebutjar i aïllar als qui sense embuts fan del masclisme la seva bandera política.

El compromís de les forces polítiques amb la democràcia i l’estat de dret exigeix un compromís amb la vida i amb la llibertat de les dones, un compromís ferm en pro d’una política sostinguda per a eradicar la violència de gènere. Els i les Socialistes tenim clar que no hem de posar en perill el present i futur de les dones i dels seus fills i filles.

Eivissa, 15 de gener 2019

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *