El PSOE remarca que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2019 són els millors dels últims anys per a Eivissa

El PSOE remarca que els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2019 són els millors dels últims anys per a Eivissa
17 gen. 2019

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) assenyala que el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2019 són els millors dels últims anys per a l’illa, perquè suposen un increment de recursos el 28% gràcies partides com el descompte de residents i millores socials de gran abast, que permeten revertir les retallades socials del PP.

La FSE-PSOE lamenta profundament la voluntat d’enganyar a la ciutadania per part del diputat i president del PP, José Vicente Marí Bosó, ja que els PGE del govern de Pedro Sánchez no retallen ni una sola actuació prevista a la nostra illa (inversions a port i aeroport, jutjats, depuradora, Parador, etc.), sinó que, al contrari, augmenta importants despeses concretes per a l’illa, com és el descompte de resident i altres actuacions com la construcció d’habitatge social a Can Escandell.

A més suposen una millora global en tots els capítols de caràcter social, que evidentment també beneficiaran al conjunt de la societat eivissenca, com són la revalorització de les pensions, l’increment de les beques a estudiants, la recuperació de prestacions per a aturats majors de 52 anys o l’increment de recursos per a lluitar contra la violència masclista, per citar només algunes de les importants mesures socials d’aquests pressupostos.

Com ha dit el president del Consell i secretari general de la FSE, Vicent Torres, el PP no pot basar la seva crítica als PGE de l’Estat comparant únicament el capítol 6 d’inversions territorialitzades. Només el descompte de resident, que no figura en aquesta partida, sinó en un altre apartat dels PGE, ja suposa un increment de 113 milions d’euros per a Balears. Així, com insistim des de la FSE, l’increment del que rebran les Balears respecte als anteriors pressupostos del PP arriba al 28%.

A més, al diputat Marí Bosó li hauria de caure la cara de vergonya per criticar uns pressupostos que incorporen la partida econòmica per al descompte de resident, al contrari del que va fer el seu govern el 2018. El mateix Marí Bosó va mentir a la ciutadania d’Eivissa quan va anunciar el descompte de 75%, perquè el govern Rajoy no va incloure cap partida per a sufragar-lo. Un problema que va haver de resoldre l’actual govern de Pedro Sánchez i que ara ha quedat definitivament resolt amb la inclusió de la partida completa en els PGE.

Des del PSOE instem al senyor Marí Bosó a reconèixer que aquests pressupostos són molt millors per a Eivissa que tots els anteriors del Partit Popular i en permetre la seva tramitació parlamentària. És que el senyor Marí Bosó està en contra de l’increment de pensions, de beques, d’ajuts a aturats o de la lluita contra la violència que pateixen les dones? O que es destinin 113 milions d’euros més per aplicar el 75% del descompte a residents? O pensa que totes aquestes millores no les necessita la ciutadania d’Eivissa?

Eivissa 17 de gener de 2019

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *