Eivissa rep més del que recapta amb l’Impost Turístic

Eivissa rep més del que recapta amb l’Impost Turístic
08 febr. 2019

L’illa d’Eivissa ha rebut un total de 20,1 milions d’euros de la convocatòria 2018 de l’Impost del Turisme Sostenible (ITS), sobre un total de 111 milions d’euros que es va assignar a projectes de totes les illes corresponent a la recaptació de l’exercici 2017-2018. Aquesta quantitat suposa el 18% del total, és a dir, més del que recapta la nostra illa, que no arriba al 16%.

La recaptació de 2018 confirma que els recursos de l’ITS que reben Eivissa, Menorca i Formentera són superiors a les respectives recaptacions, i que Mallorca és l’única illa que rep menys del que ingressa per aquest impost.

És absolutament fals que Eivissa rebi només 8,8 milions d’euros en 2018, ja que el PP només cita els nous projectes directes, i oblida la inversió d’11,3 milions d’euros dels projectes plurianuals, que també van a càrrec de l’Impost. A més, l’assignació de 20,1 milions a Eivissa sobre un total de 111 milions d’euros correspon a l’exercici 2017-2018 de l’ITS (l’assignació de projectes es va fer en octubre), i no a l’anualitat 2018 de la recaptació, que deixa un balanç de 122 milions d’euros al conjunt de les illes.

Els que sí han “espoliat Eivissa”, com diu el PP en la seua crítica a l’ITS, ja sabem qui són en aquestes illes. Avui mateix s’ha conegut que Pablo Casado, des de la seu central del PP, ha hagut de tornar al Govern Balear un total de 212.000 euros del finançament il·legal del PP en l’època Matas. I el PP d’Eivissa, encara ni s’ha disculpat per aquestos fets que sí que varen ser un veritable espoli al conjunt de la ciutadania.

La Federació Socialista d’Eivissa exigeix al PP d’Eivissa que deixi d’intentar enganyar a la ciutadania falsejant les xifres respecte a les inversions assignades i els percentatges rebuts, que són públics i estan a disposició del conjunt de la ciutadania al web http://www.illessostenibles.travel (us adjuntam el document de detall de totes les inversions a Eivissa, aprovades per la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible en octubre de 2018).

Eivissa, 7 de febrer de 2019

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *