El PSOE de Eivissa denúncia que Marí Bosó aposta per una ciutat per als cotxes

El PSOE de Eivissa denúncia que Marí Bosó aposta per una ciutat per als cotxes
10 febr. 2019

El grup municipal socialista d’Eivissa agraeix al Partit Popular i al seu candidat José Vicente Marí Bosó que finalment s’hagin llevat la careta i hagin confirmat públicament que la seva intenció és tornar a passar vehicles pel carrer de Jaume I, just aferrats a la murada declarada Monument Nacional i Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Els socialistes denúncien que aquest objectiu no només és una barbaritat per al patrimoni i la ciutat sinó també una mostra més de les que en poques setmanes ha donat el candidat popular de desconèixer la realitat de la ciutat.

Des de l’agrupació socialista d’Eivissa se li recorda al senyor Marí Bosó que segons el Pla de Remors de la ciutat d’Eivissa els vehicles són la principal font de contaminació acústica, a més de ser una important font de contaminació ambiental i que per regular l’entrada de vehicles als barris de la Marina i Dalt Vila existeix des de l’any passat un modern sistema de control d’accés que durant 2018 va ser més permissiu que mai. A més, quan el Partit Popular parla de construir l’aparcament del Reina Sofía ho fa sense tenir en compte les dificultats expressades per Patrimoni per dur endavant aquest projecte, així com el baix número de places que seria possible construir front l’elevat preu i complicació de les obres per haver d’excavar-se la roca al costat de les murades.
Els socialistes denúncien que Marí Bosó s’està deixant portar pels arguments sense sentit d’alguns dels que han estat regidors del PP aquesta legislatura, que no han presentat cap alternativa per millorar el trànsit de la ciutat.

Per la seva banda, el PSOE reitera que el seu model passa per la creació d’un parc infantil a la zona de la plaça de sa Tarongeta, el que és totalment incompatible amb el pas de vehicles a peu de murada, i la construcció de dos grans aparcaments subterranis, un al port d’Eivissa i de la mà de l’APB, com ja s’ha informat públicament i consta a la DEUP (Delimitació d’Espais i Usos Portuaris, document actualment en tràmit), i l’altre a la zona coneguda com Eivissa Centre, a prop dels jutjats i de les parcel·les que l’Ajuntament en té en propietat a la zona.

El grup municipal socialista considera lamentable que el Partit Popular segueixi defensant un model de vehicles per totes bandes quan a tota Espanya i tota Europa s’està apostant per la reducció de vehicles al centre de la ciutat com recomana també la Unió Europea. El PP de Vila i el senyor Marí Bosó, haurien d’actualitzar-se una mica en lloc de seguir prometent una ciutat de fa 20 anys per un grapat de vots.

Eivissa, 10 de febrer de 2019

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *