Els candidats socialistes als ajuntaments d’Eivissa presenten les seves credencials per guanyar les eleccions de maig

Els candidats socialistes als ajuntaments d’Eivissa presenten les seves credencials per guanyar les eleccions de maig
10 febr. 2019

Els aspirants socialistes a les alcaldies dels municipis d’Eivissa de més de 20.000 habitants han participat a Inca a l’acte de presentació dels candidats del PSIB-PSOE per a les eleccions del proper mes de maig. Unes eleccions a les quals es presenten amb la força i la il·lusió necessària per seguir transformant aquells municipis on el PSOE està governant des de 2015 i perquè arribi el canvi allà on no es governa, com és el cas de Santa Eulària.

Sota el lema ‘Decidim el futur’, l’acte també ha comptat amb l’assistència de la vicepresidenta del Govern d’Espanya i secretària d’Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, la candidata a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

L’alcalde d’Eivissa i candidat a revalidar aquesta alcaldia, Rafa Ruiz, ha començat la seva intervenció parlant de les transformacions que ha realitzat el govern progressista a la ciutat en aquests quatre anys. “Vam trobar una ciutat desfeta, una societat i un Ajuntament esgotat i des de la primera gran obra, el canvi d’emissari de Talamanca, fins a la darrera, la renovació total del passeig de ses Figueretes, no hem aturat ni un sol dia per fer tot el que estava pendent”. Ruiz ha reivindicat el paper del govern municipal progressista com impulsor de mesures per afavorir l’habitatge públic, els espais peatonals o les zones de qualitat per a la infància, entre d’altres. “Apretam les dents, companys i companyes. La dreta més dura està picant la nostra porta. La nostra feina, ara, és ensenyar-li a la ciutadania les coses que feim els i les socialistes quan governem per millorar els nostres municipis en favor de les persones”, ha conclòs Ruiz a la seva intervenció.

Per la seua part, l’alcalde i candidat Josep Marí Ribas ha fet especial referència a la situació que afectava Sant Josep amb relació al problema de l’aigua, però que “amb feina, dedicació i constància hem passat d’un municipi sec i amb moltes pèrdues a la xarxa, a un municipi amb un Ajuntament que dóna a les vesines i vesins una aigua de qualitat”.

Simón Planells, que, per primera vegada optarà a l’alcaldia de Sant Antoni, ha posat en valor la “bona feina” feta des de 2015 per l’alcalde Pep Tur ‘Cires’ i el seu equip de govern i la necessitat de seguir consolidant les polítiques del canvi a partir de 2019, “per continuar transformant el municipi a partir del nostre model de convivència entre residents i turistes”.

Finalment, el candidat Vicent Torres ‘Benet’ ha destacat el repte que assumeix en presentar-se a l’alcaldia de Santa Eulària “perquè arribi el canvi polític al municipi” i per “rompre, d’una vegada, amb el clientelisme i l’obscurantisme instal·lat a l’Ajuntament després de 40 anys de governs del Partit Popular”. Per això, ‘Benet’ ha assegurat que compta amb “un gran equip de persones preparades que saben com donar resposta a les necessitats de la gent”.

Aquesta il·lusió i confiança transmesa pels candidats eivissencs ha estat mostrada també per la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, que durant la seva intervenció a la cloenda de l’acte davant de prop de 600 persones s’ha mostrat convençuda que els socialistes “seguirem governant Balears a partir de maig, perquè és el que Balears necessita”.

Calvo, després d’escoltar les intervencions dels candidats i candidates municipals, ha destacat “la gestió econòmica impecable” feta pel govern d’Armengol, ja que “s’ha posat la millora econòmica al servei de la redistribució de la riquesa”. Igualment, la ministra ha assegurat que “els socialistes no necessitam crear crispació, perquè podem treure pit de les polítiques que hem fet per estar al costat de la gent”, i, en aquest sentit, ha dit que “Balears tindrà molt aviat un Règim Especial”, ja que “és el més just perquè els ciutadans i ciutadanes de les Illes vegin compensada la insularitat i gaudeixin de les mateixes condicions que a la resta de l’Estat”.

Carmen Calvo no s’ha oblidat de la manifestació convocada pels partits de dreta per demà, advertint que “defensar Espanya no és treure banderes i crear confrontació”, sinó “entendre i respectar la diversitat i fer polítiques que fomentin la igualtat i pensin en el futur”.

També Francina Armengol s’ha referit a les polítiques socials que s’han duit a terme tant des del govern d’Espanya com des de l’autonòmic, afirmat que “sortim a guanyar les eleccions perquè som l’únic partit que pot garantir l’estabilitat, la cohesió i el progrés”.

La presidenta de les Illes Balears i Secretària General del PSIB-PSOE ha assegurat que “estam molt millor que fa quatre anys, però queda molt per millorar”, afirmant que “mentre hi hagi una persona en aquesta terra que necessita el suport públic, hi haurà un socialista al seu costat per millorar les seves condicions de vida”.

Eivissa, 9 de febrer de 2019

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *