Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
14 febr. 2019

Eivissa tindrà recollida selectiva de matèria orgànica a partir de setembre del 2020

Els municipis de l’illa d’Eivissa podran començar la recollida selectiva de matèria orgànica a partir de setembre del 2020, una vegada finalitzada la planta de triatge de residus i de tractament de matèria orgànica que l’UTE GIREF, concessionària del servei públic de tractament residus, està construint a l’abocador de Ca na Putxa. El president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, acompanyat dels consellers insulars de Medi Ambient d’Eivissa i Formentera, Gonzalo Juan i Daisse Aguilera, i tècnics de l’obra, va visitar els treballs de construcció, que en una primera fase se centren en la retirada de més de 360.000 metres cúbics de terra i residus a l’espai on es construirà la instal·lació.

El president ha destacat que el govern del Consell d’Eivissa ha donat solució a uns dels problemes més importants que es va trobar en 2015, com era el retard d’anys en l’inici d’aquesta important infraestructura. La planta permetrà allargar la vida útil del dipòsit, ja que permetrà recuperar al voltant del 50% del total que actualment s’hi aboca.

El Consell renovarà completament el ferm del primer cinturó de Vila i de la ronda nord de Sant Antoni

El Consell Executiu del Consell d’Eivissa ha aprovat un projecte per renovar completament la capa de trànsit del primer cinturó de ronda de la ciutat d’Eivissa (EI-10) i de la ronda nord de Sant Antoni (EI-651), així com intervencions concretes en vuit carreteres més de la xarxa viària insular. El pressupost base de licitació del projecte és de 2.411.109,38 euros i el termini d’execució dels treballs és de sis mesos.

El projecte elaborat pel departament de Xarxa Viària del Consell té com a objectiu intervenir en les deficiències tant estructurals com superficials detectades en aquestes carreteres. L’objectiu és restituir la resistència al lliscament dels trams de carretera afectats per garantir les condicions adequades de seguretat i comoditat per als usuaris. Amb aquests treballs de renovació s’evitarà l’augment dels deterioraments detectats i es perllongarà la vida útil del ferm.

El Consell habilitarà tres noves parades d’autobús en el primer cinturó de ronda

El Consell d’Eivissa ha aprovat la creació de tres noves parades d’autobús en el primer cinturó de ronda (EI-10) que serviran per millorar el servei de transport davant els nous recorreguts previstos amb la pròxima reobertura de l’Estació d’Autobusos d’Eivissa, CETIS. Dos de les parades s’ubicaran a l’altura de la Comissaria de Policia Nacional, un en cada sentit, i l’altra a la zona de l’aparcament des Gorg, davant la parada ja existent, al costat del pas de vianants de ses Feixes de Vila.

L’habilitació d’aquestes noves parades a l’EI-10 s’estableix dins de l’acord de col·laboració entre el Consell d’Eivissa i l’Ajuntament d’Eivissa i pel fet que determinades línies d’autobús interurbà ja no circularan pel centre de la ciutat, pel que augmentarà la circulació per alguns trams del primer cinturó.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *