Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
19 febr. 2019

Informat favorablement el projecte del Parador de Turisme al Castell d’Eivissa

La Comissió Insular d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Historicoartístic (CIOTUPHA) ha informat avui favorablement, per unanimitat dels seus membres, el projecte executiu del Parador de Turisme al Castell d’Eivissa. Amb aquest acord, l’entitat pública que el promou, Turespaña, ja pot contractar les obres i finalitzar-ne la construcció.

El president del Consell d’Eivissa i president de la CIOTUPHA, Vicent Torres, ha manifestat la “satisfacció per una passa definitiva que ens permetrà reprendre unes obres que han estat massa anys aturades”. El president ha recordat que “va ser un compromís de la nova secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, que el Parador de Turisme d’Eivissa seria una prioritat per al Govern d’Espanya”. Per part del Consell d’Eivissa, “hem fet la feina que ens tocava, que era donar la màxima agilitat al tràmit de Patrimoni”, d’acord amb “l’interès que tenim que el Parador sigui un establiment hoteler emblemàtic i de referència, tant per la seua situació en l’entorn de Dalt Vila, Patrimoni Mundial, com per la recuperació i protecció dels seus valors patrimonials i restes arqueològiques que han aparegut al Castell”.

 

Aprovat el primer concert social per oferir habitatge supervisat per a persones amb discapacitat

El Consell Executiu del Consell d’Eivissa ha aprovat la convocatòria del primer concert social per oferir un servei d’habitatge supervisat amb un total de 12 places, i que es destinaran a persones amb discapacitat intel·lectual. El termini d’aquesta convocatòria és de 15 dies hàbils des de la publicació al BOIB. El Consell autoritza també una despesa per un import màxim estimat de 380.928,60 euros per poder fer front a aquest servei, amb una durada d’un any.

El servei d’habitatge supervisat és un espai de convivència, en modalitat d’habitatge amb supervisió professional, amb un plantejament d’atenció integral a les persones usuàries. L’aprovació d’aquest concert va en línia de la Llei 4/2009 de Serveis Socials de les Illes Balears, i de la Llei 12/2018 del 15 de novembre de serveis a les persones en l’àmbit social de les Illes Balears, i que estableixen els principis bàsics de la concertació dels serveis a les persones en l’àmbit social amb associacions sense ànim de lucre.

 

En marxa la campanya “Eivissa sostenible”

El Departament de Turisme del Consell d’Eivissa ha presentat el programa Eivissa Sostenible, que comptarà amb diferents accions i continguts que tindran en la sostenibilitat el seu fil conductor i mostraran l’ecologia, l’art i la creativitat com a valors exclusius d’una oferta turística sostenible i responsable a l’illa d’Eivissa els 365 dies a l’any.

El Consell Insular vol que l’illa sigui referent en l’àmbit de les polítiques turístiques basades en la sostenibilitat. Per aquest motiu, a través del programa Eivissa Sostenible, es posarà l’accent en la protecció d’ecosistemes locals, l’art i el patrimoni natural i cultural com a elements lligats a un creixement econòmic i un turisme que asseguri el futur del sector i la cura dels recursos naturals, garantint un equilibri a curt, mitjà i llarg termini entre les dimensions econòmica, sociocultural i mediambiental.

 

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *