Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades

Grup PSOE Consell d’Eivissa: notícies destacades
26 febr. 2019

Eivissa es promociona per primera vegada als Estats Units

El Consell Insular ha posat en marxa una campanya de promoció turística d’Eivissa per primera vegada al mercat dels Estats Units, que té més de 300 milions d’habitants i va aportar un total de 2,9 milions de turistes a Espanya en 2018, amb un increment de l’11,8% respecte a l’anterior. Es tracta del país emissor de turistes que més va créixer a l’Estat l’any passat, mentre que mercats tradicionals com el britànic i l’alemany varen retrocedir, un 1,6% i un 4,1% respectivament.

L’acció comercial d’Eivissa ha consistit en reunions amb agències del país i dos presentacions davant d’agents de viatge i mitjans de comunicació a Nova York i a Los Angeles. A la presentació que s’ha fet a Nova York hi han assistit 54 agents i periodistes de mitjans com NBC, AFAR, Washington Post, The Guardian, USA Today o Real Simple Magazine. També s’ha fet una presentació similar a Los Angeles.

Aprovat l’inici de la contractació per adjudicar les obres de les glorietes de la ronda de ses Païsses

El Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa ha aprovat iniciar l’expedient de contractació per l’adjudicació de les obres del projecte de condicionament de tres glorietes a la carretera E-30 -popularment coneguda com a ronda de ses Païsses-, al municipi de Sant Antoni de Portmany.

D’aquesta manera, s’inicia el procés que ha de culminar amb la contractació i adjudicació d’unes obres que tenen un pressupost de 661.677,73 euros, i una durada estimada de tres mesos. Recordem que les actuacions previstes en aquest projecte es concentren en les tres interseccions d’aquesta carretera: la rotonda amb l’avinguda dels Ametllers, i les dos mitges rotondes que interseccionen amb el camí des Regueró i el carrer de Picasso, que passaran a ser completes, el que provocarà que la velocitat del trànsit disminueixi en aquest tram. Per dur a terme aquestes obres es requereix l’ampliació de la calçada actual, on és necessari l’augment dels radis de les entrades i sortides a les rotondes. A més, s’aprofitarà també per soterrar les línies elèctriques, el drenatge, es col·locarà un nou enllumenat amb classificació energètica de tipus A, enjardinament i nova senyalització on sigui necessari.

Eivissa inclosa en un pla per impulsar la transició energètica

La directora general d’Energia de la Comissió Europea, Dominique Ristori, ha anunciat un pla per impulsar el procés de transició energètica en un total de 26 illes de la Unió Europea. Entre les illes escollides per desenvolupar aquest pla es troba l’illa d’Eivissa, que a través del Consell Insular d’Eivissa va presentar a Brussel·les un projecte de transició a energies netes.

Segons senyala la direcció general d’Energia de la Comissió Europea a la pàgina web del Secretariat d’Illes de la Unió Europea (https://www.euislands.eu/26-islands-launch-transition) aquesta iniciativa té com a objectiu que aquestes illes siguin l’exemple i punta de llança del procés de conversió energètica que ha d’implementar-se al conjunt del continent. Actualment hi ha més de 2200 illes habitades a la Unió Europea, i la idea és aprofitar aquests territoris delimitats com a espais on optimitzar els recursos de les energies netes per substituir a les d’origen fòssil.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *