La FSE-PSOE es suma a les mobilitzacions del 8 de març per seguir lluitant per la plena igualtat

La FSE-PSOE es suma a les mobilitzacions del 8 de març per seguir lluitant per la plena igualtat
05 març 2019

La Federació Socialista d’Eivissa (FSE-PSOE) vol manifestar públicament el seu suport a tots els actes reivindicatius convocats amb motiu del proper 8 de març i anima als seus càrrecs, militants i simpatitzants a sumar-se a la vaga general, les aturades parcials i la manifestació de la tarda per visibilitzar el compromís del partit amb la igualtat plena entre dones i homes.

A més, els i les socialistes contribuiran a divulgar aquests actes a través de les activitats de carrer que han programat i que consistiran en la instal·lació de taules informatives i tallers de creació de xapes amb eslògans feministes, com ja es va fer l’any passat amb un gran èxit d’acollida.

Les taules informatives i el taller de xapes tindran lloc el dia 6 de març a Santa Eulària (de 10 a 13 hores al costat de la parada de bus) i a Sant Antoni (de 16.30 a 18.30 hores a la plaça d’Espanya) i el dia 7 de març a Eivissa (de 10 a 13.30 hores al parc de la Pau i de 17 a 19 hores a la cantonada d’avinguda Santa Eulària amb Bartomeu Rosselló).

A més, totes les persones afiliades al PSOE així com les que formen part de la seva base de simpatitzants estan convocats a les portes de la nova seu del partit el dia 8 de març, a les 17.45 hores, per sortir juntes cap a la manifestació que recorrerà els carrers d’Eivissa.

La Federació Socialista d’Eivissa està plenament compromesa amb el canvi social que impulsa el feminisme, convençuda que la transformació de la nostra societat necessita les dones i la seva contribució. El passat 8 de març de 2018 va ser una fita en la història de la mobilització feminista d’aquest país, però la feina continua i encara queda molta per fer.

Els i les socialistes manifestam la nostra satisfacció per les moltes iniciatives que durant el darrer any han portat a terme els nostres governs municipals, autonòmic i estatal per seguir caminant cap a la igualtat, algunes tan significatives com el Real Decret Llei d’igualtat d’oportunitats a la feina aprovat fa tan sols uns dies.

En un moment en què alguns partits polítics defensen sense cap vergonya eliminar drets i fites aconseguides en les darreres dècades, enfront dels que volen reescriure la història i fer-nos dubtar d’una dura realitat que s’imposa cada dia amb xifres de vergonya d’agressions, violacions, morts i discriminacions de tot tipus, el PSOE es compromet amb la feina rigorosa, els drets de les dones i el posicionament clar en contra de qualsevol passa enrere en el que s’ha aconseguit en aquest temps.

Especialment preocupant és la realitat que vivim cada dia de violència cap a les dones, sustentada en la desigualtat de gènere. No és una violència que s’hagi d’entendre només a l’àmbit privat, com alguns ens volen fer creure, sinó el reflex d’una societat patriarcal que ha educat a molts homes en el convenciment que les dones són de la seva propietat, objectes que han d’estar al seu servei, dedicades a garantir en exclusiva les necessitats familiars.

Igualment preocupant resulta la marxa enrere de partits que després de dècades de consolidació d’alguns drets com el de l’avortament, encara que sigui en unes condicions molt tassades i limitades, també volen ara tenir el dret de decidir sobre el cos de les dones o reduir drets sanitaris per a aquelles persones que no encaixen amb el gènere que els hi ha atorgat la societat.

Eivissa, 5 de març de 2019

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *