El PSOE recorda a Vicent Marí que el seu partit va votar a favor de la Llei de Sostenibilitat de Formentera

El PSOE recorda a Vicent Marí que el seu partit va votar a favor de la Llei de Sostenibilitat de Formentera
14 març 2019

El grup del PSOE al Consell d’Eivissa lamenta la ignorància del candidat del PP Vicent Marí sobre la Llei de Sostenibilitat de Formentera, que ara critica quan no fa ni dos mesos que el seu partit la va votar a favor en el Ple del Parlament Balear. Si Vicent Marí no està d’acord amb allò que varen aprovar els seus diputats d’Eivissa, el primer que hauria de fer és demanar-los la dimissió.

El PSOE del Consell recorda a Vicent Marí que, mentre el seu partit a Eivissa i ell mateix callaven, perquè mai varen dir res, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, va exigir i negociar la inclusió d’una quota “suficient” de cotxes i motos de residents d’Eivissa per accedir a Formentera.

Per tant, si es comprova que no és suficient, s’haurà d’ampliar, ja sigui a costa de la quota restant o ampliant la quota total. Aquesta qüestió l’haurà de resoldre el Consell de Formentera, que és l’administració qui ha de fixar els paràmetres, tal com estableix la Llei. Sigui com sigui, la Llei garanteix que de cap manera un resident a Eivissa no es pot quedar sense accedir amb cotxe o moto a Formentera per falta de quota.

El grup del PSOE al Consell d’Eivissa exigeix a Vicent Marí que no intenti enganyar la ciutadania. La manera de defensar els interessos d’Eivissa és com ha fet el president Vicent Torres, negociant la millora del projecte de Llei durant la seua tramitació parlamentària, mentre Vicent Marí callava. A més, el mateix Partit Popular va acabar votant a favor dels articles que regulen la quota destinada a Eivissa, així que la ignorància o voluntat d’enganyar de Marí és majúscula.

L’exigència del president Vicent Torres que es garanteixi l’accés a Formentera a tots els residents d’Eivissa es va incloure en el text definitiu de la Llei, que es va aprovar el passat 29 de gener, amb aquest redactat concret: “2. El Ple del Consell Insular de Formentera ha d’establir una quota reservada únicament als vehicles de les persones residents a l’illa d’Eivissa no incloses en les excepcions previstes en l’apartat segon de l’article anterior. Aquesta quota s’ha de determinar segons les dades històriques d’afluència de vehicles de què es disposi, per tal de garantir que és suficient.”

Recordem que la Llei també estableix que no tenen cap limitació d’accés els “vehicles dels quals siguin titulars persones residents a l’illa d’Eivissa que acreditin la necessitat habitual de desplaçar-se a Formentera per raons laborals.”

Eivissa, 13 de març de 2019

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *