El PSOE d’Eivissa presenta els seus candidats i les seues candidates per “guanyar les eleccions” d’abril i de maig

El PSOE d’Eivissa presenta els seus candidats i les seues candidates per “guanyar les eleccions” d’abril i de maig
20 març 2019

El PSOE d’Eivissa ha presentat els seus candidats i les seues candidates per “guanyar les eleccions” del 28 d’abril i del 26 maig. Més de 200 persones, entre militants i simpatitzants, s’han donat cita a l’Hipòdrom de Sant Rafel per participar en l’acte, amb el lema “l’Espanya que vols”. Els candidats i les candidates socialistes d’Eivissa han estat acompanyats per la secretària general del PSIB-PSOE i candidata a la reelecció com a presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, i pel secretari d’Estat per a l’Avanç Digital del Govern d’Espanya, Francisco Polo, en un acte que ha estat presentat, en qualitat d’amfitrió, pel secretari general de l’Agrupació Socialista de Sant Antoni, Antonio Lorenzo.

Francina Armengol ha dit que “a Eivissa sempre m’he sentit amb molta força, i he tengut la immensa a sort de ser la primera presidenta d’aquesta comunitat, i la sort ha estat comptar amb les persones que avui m’acompanyen”. Armengol s’ha dirigit a tots els candidats i les candidates per dir-los que ‘”Eivissa us necessita, i els ha agraït que hagin donat “una passa endavant” per treballar “per canviar les coses”.

Francina Armengol ha destacat que en l’últim mandat “hem complit amb la paraula donada”, amb la millora de l’educació pública i de la sanitat pública, recordant però que “hem de seguir treballant en aquesta línia, perquè queda feina per fer”. “I si governen els altres, aquestes millores no continuaran”.

La presidenta s’ha referit a la fita històrica de l’aprovació del nou Règim Especial per a Balears, que a partir d’ara “hem de desenvolupar i executar, i això només es farà si segueix governant Pedro Sánchez”. “Quan tornen, poden tirar endarrere moltes coses”, ha alertat Francina Armengol referint-se als partits de la dreta.

El Govern de Pedro Sánchez

Francisco Polo ha afirmat que “em sent molt orgullós del meu president, de Pedro Sánchez, perquè ha recuperat la política”, amb mesures com reactivar el Pacte contra les violències masclistes, incrementar el salari mínim, augmentar les beques i pujar les pensions. “Això és la política, això és el govern de Pedro Sánchez”, ha conclòs.

Polo ha dit que “els nostres candidats i les nostres candidates d’Eivissa i de Balears estan més que preparats que seguir demostrant que podem governar amb honestedat”, i que després del 26 de maig, “Balears seguirà sent socialista”.

Vicent Torres: “Els candidats de la dreta només tenen una capacitat, pensar en els seus interessos”.

El secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, ha contraposat el model socialista al de la dreta al Consell Insular: “Hem de seguir amb les polítiques de protecció del territori i en favor de les persones”, amb mesures “pioneres”, com “el transport públic gratuït per a tots els menors d’edat i també per als jubilats i pensionistes, que el PP va llevar”. A més, el líder dels socialistes eivissencs, ha garantit que el PSOE seguirà amb “les inversions que hem posat en marxa” i ha recordat que “l’altra opció ja sabem quina és: La d’aquestos candidats que proposen donar subvencions il·legals i altres barbaritats que hem escoltat aquesta setmana. La d’aquestos candidats que deien que s’ha de tancar el Consell Insular, i ara proposen presidir-lo”. Segons Torres, “són els candidats de la dreta de sempre”, que “només tenen una capacitat: la de pensar en els seus interessos, en ‘lo’ seu, en res més”.

En l’acte també ha intervengut la cap de llista al Parlament de les Illes Balears, Pilar Costa qui ha afirmat que “som l’única formació que pot garantir avançar en els principis amb els que em sent profundament compromesa: la igualtat entre dones i homes; el feminisme com a moviment imprescindible per aconseguir aquesta igualdad, que ens farà a tots més justos i més solidaris”. Pilar Costa també ha destacat els valors de “la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic”, ja que avui justament no han passat ni 24 hores des que molts jòvens han sortit al carrer reclamant un planeta més respirable”. També ha remarcat que “em sent profundament orgullosa de participar en un govern com el de Francina Armengol, que ha fet de les mesures d’igualtat l’eix transversal de la política”.

Sofía Hernanz i Patricia Abascal defensaran “l’Espanya que vols”

Sofía Hernanz, que aspira a seguir ocupant un escó al Congrés dels Diputats després del 28 d’abril per tornar a investir Pedro Sánchez com a president, ha començat la seva intervenció destacant la “força i la il·lusió” amb la qual el PSOE afronta les eleccions. Unes eleccions en què les i els socialistes “sortirem a guanyar”, però en què, ha advertit, “només hi ha dues opcions: la de seguir avançant, per garantir el manteniment dels drets socials o la de retrocedir amb la dreta les tres caps que ens vol tornar 40 anys enrere en el temps”.

La secretària d’Organització de la FSE-PSOE i candidata al Senat per Eivissa i Formentera, Patricia Abascal, ha estat la primera a intervenir, destacant la importància i el caràcter històric d’aquestes cites electorals on els espanyols, els balears i els eivissencs “ens hi juguem molt”, en al·lusió als drets socials aconseguits des de l’arribada de la democràcia al nostre país i que, ara, es veuen amenaçats, per “la irrupció de la ultradreta” i per possibles pactes del bloc de les dretes, després del 28 d’abril.

Candidats als ajuntaments

L’alcalde d’Eivissa i aspirant a ampliar altres quatre anys el seu mandat al capdavant d’aquest ajuntament, Rafa Ruiz, ha recordat que fa quatre anys la ciutat es trobava totalment parada, “amb un servei de neteja obsolet, una estació d’autobusos sense obrir, un edifici en ruïnes enmig del port d’Eivissa, un emissari abocant aigües fecals a Talamanca i tantes altres coses parades “. Ruiz ha agraït el treball del seu equip municipal però també dels companys i companyes del Consell Insular i el Govern Balear, “que sempre han estat a l’altre costat del telèfon per escoltar els nostres problemes i donar un cop de mà”. “La ciutat d’Eivissa no es pot quedar ara aturada ni pot tornar enrere com alguns voldrien. El camí de la sostenibilitat, l’espai públic, les polítiques socials i el feminisme està traçat i entre tots i totes farem el recorregut “, ha afegit el candidat a l’alcaldia d’Eivissa.

L’aspirant a revalidar l’alcaldia de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí Ribas, ha destacat que el seu govern municipal pràcticament ha doblat el pressupost en Benestar Social, ha elaborat el primer Pla d’Igualtat i ha impulsat unes concessions de platges que han repercutit en les entitats que treballen amb boixos i boixes amb necessitats especials i amb associacions dedicades a la protecció del Medi Ambient. “La nostra funció és escoltar la gent, empatitzar amb ella, saber les seves necessitats, buscar solucions i aplicar mesures d’equilibri social”. A Sant Josep, ha assegurat, “tenim programa, tenim equip, tenim experiència de govern. Som optimistes. Som positius, Volem fer un Sant Josep en positiu perquè pensam amb la gent i perquè sabem que es poden fer, des de la política coses per millorar la vida de la gent”.

El candidat a l’alcaldia de Sant Antoni, Simon Planells, ha assenyalat que “el poble ha de ser per a les persones, per a tothom”, i ha destacat que Sant Antoni està canviant “un model turístic de borratxera per un model familiar”, gràcies a la feina feta per l’equip del fins ara alcalde, Pep ‘Cires’. A Sant Antoni “fa quatre anys varem posar tota la força per canviar el model”, ja que “tenim el dret a sentir-nos orgullosos del poble” i “fer fora el clientelisme”. Planells s’ha compromés a “continuar amb el Pla estratègic”, per fer que Sant Antoni “torni a ser líder en turisme” i “recuperar l’orgull portmanyí”.

Per la seva banda el candidat a ocupar l’alcaldia de Santa Eulària, Vicent Torres ‘Benet’, ha recordat el paper de les i els candidats socialistes eivissencs per “donar respostes als models polítics que exclouen les dones, els immigrants o els joves”, en clara al·lusió a les propostes dels partits de dretes i, especialment, al model polític ancorat a Santa Eulària pel PP des de fa 40 anys. Un model “que no funciona, basat en el clientelisme, i al qual ha arribat el moment de dir prou”, ha sentenciat ‘Benet’.

El candidat a l’alcaldia de Sant Joan de Labritja, Pep Torres ‘Peret’, ha dit que el municipi al qual aspira a ser alcalde “no és un oasi” ni un municipi diferent a qualsevol altre d’Espanya, dons una gran part de la seva població “té les mateixes necessitats que en altres llocs” i necessita de polítiques socials efectives que ajudin a solucionar els problemes de dependència que afecten a la gent gran, a facilitar l’accés a l’habitatge per als joves o a fer front als problemes mediambientals que millorin la vida dels seus residents.

Eivissa, 16 de març de 2019

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *