Sofía Hernanz i Patricia Abascal presenten les propostes electorals més destacades de Pedro Sánchez

Sofía Hernanz i Patricia Abascal presenten les propostes electorals més destacades de Pedro Sánchez
05 abr. 2019

Les candidates del PSOE d’Eivissa al Congrés i al Senat, Sofia Hernanz i Patricia Abascal, han presentat les propostes “per guanyar les pròximes eleccions generals del 28 d’abril” i perquè, des del Govern d’Espanya amb el president Pedro Sánchez, “contribuïm a millorar la vida dels eivissencs i els formenterers”.

Aquestes mesures queden reflectides en el document marc del PSOE que inclou els ‘110 compromisos amb l’Espanya que vols “i que les candidates eivissenques han donat a conèixer als mitjans informatius, així com els aspectes que tindran més incidència a les nostres illes.

“Mesures que es contraposen radicalment amb les que ofereix la dreta, amb un Partit Popular totalment radicalitzat, que mai abans havia resultat tan inútil; que diu ‘no’ a tot, i que hauria de preguntar-se per què està en política”, ha assegurat Sofia Hernanz a l’inici de la seva intervenció.

En matèria de pensions, el compromís socialista passa per la seva revaloració d’acord amb l’IPC, reforçant el sistema públic de pensions amb el major consens possible i “blindar en la Constitució el Pacte de Toledo”, amb l’objectiu d'”assegurar la dignitat i garantir la qualitat de vida als nostres majors”, ha assenyalat la candidata al Congrés.

Hernanz ha alertat que “els pensionistes d’Eivissa i Formentera serien els més perjudicats per les retallades que proposa el PP”, ja que “tenim una pensió mitjana de les més baixes d’Espanya”. Amb la retallada de fins a un 40% que proposa el Partit Popular, “les pensions a les nostres illes es quedarien en una mitjana de 546 euros, el que seria dramàtic per als nostres majors”.

Pel que fa a les polítiques socials del PSOE en matèria laboral, aquestes passen perquè els treballadors i treballadores “tinguin unes condicions laborals dignes”. Per això, la candidata socialista ha fet valdre determinades accions dutes a terme pel govern de Pedro Sánchez, que “en només 10 mesos i amb 84 diputats”, ha estat capaç d’aprovar mesures com la pujada del salari mínim interprofessional, l’ajuda als aturats majors de 52 anys, el reconeixement de les malalties professionals de les cambreres de pisos, així com mesures per acabar amb el frau en la contractació laboral, el frau en el pagament de les hores extres, l’explotació dels falsos autònoms o els falsos contractes, que, “gràcies a les campanyes de xoc de la inspecció laboral, ha permès transformar contractes temporals en indefinits”.

En qualsevol cas, segons Hernanz aquestes mesures suposen un primer pas, però s’aniran ampliant i es completaran, “perquè quan tinguem majoria absoluta acabarem de derogar els aspectes lesius de la reforma laboral del PP, modificant l’article 42 de l’estatut dels Treballadors, perquè els empleats d’empreses subcontractades tinguin les mateixes condicions que els de les empreses principals”, ja que aquesta situació afecta “milers de treballadors i treballadores de l’hostaleria a Eivissa i Formentera”.

Matrícules gratuïtes

Patricia Abascal, per la seva banda, ha assegurat que l’educació és un pilar fonamental. D’aquí la necessitat de donar suport a la comunitat educativa “reforçant la professió docent, adoptant mesures per facilitar la incorporació a la professió, i establint mecanismes per desenvolupar la carrera professional”.

La candidata al Senat, ha fet especial èmfasi en l’aposta socialista per modernitzar i millorar el sistema de beques, “amb ajudes a les famílies que permetin que les matrícules del primer any d’universitat siguin gratuïtes per als estudiants d’Eivissa i Formentera”.

Patricia Abascal també s’ha referit a la necessitat de seguir avançant cap a la gratuïtat de les escoles infantils de 0 a 3 anys i a potenciar a les nostres illes la Formació Professional “ampliant els estudis perquè la majoria de sectors quedin coberts”.

En matèria d’igualtat les propostes socialistes passen per l’aprovació d’una llei integral per a la igualtat de tracte i la no discriminació per orientació sexual i una llei de famílies “que contempli tota mena de famílies, donant suport a la diversitat i considerant també com a família nombrosa a les famílies monoparentals i monomarentals”.

La candidata socialista també ha assegurat que el PSOE aprovarà una llei contra la violència infantil contemplant tota mena de riscos sobre els nostres boixos i boixes i que, igualment, es modificarà la tipificació dels delictes sexuals “perquè no es repeteixin sentències com en el cas de ‘la manada’”.

Eivissa 5 d’abril de 2019

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *