Vicent Torres es compromet a la construcció d’una segona estació d’ITV, gràcies a la modificació del PTI que s’aprova demà i que elimina les actuals restriccions

Vicent Torres es compromet a la construcció d’una segona estació d’ITV, gràcies a la modificació del PTI que s’aprova demà i que elimina les actuals restriccions
14 maig 2019

El president del Consell d’Eivissa i candidat a la reelecció, Vicent Torres, ha anunciat el compromís de construir una segona estació d’Inspecció Tècnica de Vehicles a Eivissa, gràcies a l’eliminació de les actuals restriccions que marca el Pla Territorial Insular (PTI).

L’aprovació definitiva de la modificació del PTI, que s’eleva demà dimecres 15 maig a un Ple extraordinari del Consell Insular, inclou en el seu redactat la modificació de la norma 52, que complicava enormement la construcció de noves estacions d’ITV. Concretament, estableix que ha de ser sòl industrial amb una parcel·la de 15.000 m², una restricció que ja va posar de manifest la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) en un informe de juny de 2014 denominat “Informe sobre la prestación de servicios de inspección técnica de vehículos”.

La Modificació puntual 1 del PTI, a més de tots els canvis ja en vigor referits a la protecció del sòl rústic, també estableix una nova redacció de la norma 52.3, que evita que es puguin situar noves estacions d’inspecció tècnica de vehicles en sòl rústic però elimina la restricció que suposa l’actual redacció derivada de les superfícies mínimes de parcel·la vinculada i de superfície construïda.

El president i candidat del PSOE ha informat del compromís en l’acte electoral que s’ha celebrat a Santa Eulària des Riu, al barri de Can Guasch, i que també ha comptat amb la intervenció del candidat a l’alcaldia, Vicent Torres ‘Benet’.

Segons ha explicat el president, amb l’aprovació de la Modificació del PTI, que s’ha fet a proposta de la vicepresidenta segona i número 2 de la llista al Consell, Marta Díaz, “llevam aquesta limitació urbanística i així podrem construir una segona estació pública a Eivissa, que ens permeti acabar amb el problema de les llistes d’espera”.

A part, ha dit, “ja tenim en contractació dos ITV mòbil, perquè tenim molt clar com arreglar aquest problema”, provocat, segons ha dit, per “un increment brutal del parc mòbil” que va coincidir amb les “restriccions de personal dels governs de Rajoy, que ara ja s’estan suavitzant, i pel PTI del 2005, que feia pràcticament impossible construir noves estacions d’inspecció tècnica de vehicles”

Millora de la carretera de Santa Eulària

El candidat a la reelecció com a president també ha anunciat inversions en la millora de la carretera de Santa Eulària. Així, el PSOE proposa la reforma de les interseccions de la carretera als Caçadors i amb la carretera del Trull d’en Vich, que són dos punts d’elevada sinistralitat de la xarxa viària insular.

Després de recordar l’execució ja en marxa del desdoblament de Ca na Negreta, que era “un compromís socialista”, Vicent Torres explicat que “les polítiques de mobilitat són molt importants: Hem posat les targetes i l’autobús gratis pels jubilats i pels joves. Quan governa la dreta, lleven el transport gratuït. Quan governam els Socialistes, posam el transport. Hi ha moltes diferències”.

També s’ha referit a l’aigua: “Va tenir-ho tot aturat fins que vàrem arribar nosaltres. Hem posat en marxa la dessaladora, vàrem construir el dipòsit amb els sous de l’Impost Turístic, que també el volen llevar, i ara ja comença a arribar aigua bona”. No obstant això, Torres ha afirmat que “encara queden molts de problemes, com el rec de Santa Eulària i Sant Llorenç, que continua sense funcionar perquè només arriba aigua salada a la bassa. Són coses que ha d’arreglar l’Ajuntament, i no ho ha fet”, ha lamentat.

Victòria socialista a Santa Eulària

Vicent Torres ha recordat que “el PSOE va guanyar les eleccions, a Espanya, a Balears, a Eivissa, i també aquí, a Santa Eulària” i ha demanat que el pròxim 26 de maig, tota la gent que va votar Pedro Sánchez, també es mobilitzi per votar Partit Socialista.

Pel que fa a l’Ajuntament, Torres ha dit que “després de 40 anys dels mateixos, ja és l’hora d’obrir portes i finestres en aquest ajuntament. Us deman que voteu en Vicent ‘Benet’. Perquè el conec molt bé, perquè és molt bona gent, i perquè Santa Eulària ho necessita. No pot ser que tota la vida governin els mateixos, perquè al final es pensen que és ca seua. I no és veritat, no és ca seua. És la casa de tots”.

“En ‘Benet’ sap que em tendrà al seu costat com a president. Us deman la vostra ajuda perquè puguem seguir treballant des del Consell, des del Govern, i ara també des de l’Ajuntament, en favor de la gent de Santa Eulària”, ha conclòs.

Share