Vicent Torres a Sant Miquel: “Qui eixuga els pous dels pagesos està incapacitat per gestionar l’aigua a Eivissa”

Vicent Torres a Sant Miquel: “Qui eixuga els pous dels pagesos està incapacitat per gestionar l’aigua a Eivissa”
19 maig 2019

El president del Consell d’Eivissa i candidat a la reelecció, Vicent Torres, ha demanat el vot al PSOE “per continuar amb les polítiques en favor de la recuperació dels aqüífers i el cicle de l’aigua”. Així ho ha dit en l’acte celebrat aquesta diumenge a Sant Miquel de Balansat, que també ha comptat amb les intervencions de Pep Torres ‘Peret’, candidat a l’alcaldia, Pilar Costa, cap de llista al Parlament, i de Vicent Tur, número 5 de la llista al Consell. Torres ha anunciat la constitució de la comissió mixta Govern-Consell per al traspàs de l’aigua “en un termini màxim de dos anys”, amb l’objectiu que en la legislatura 2019-2023 es pugui “completar el procés iniciat en aquest mandat”.

Per contra, el candidat socialista ha alertat que “qui eixuga els pous dels pagesos està incapacitat per gestionar l’aigua a Eivissa”. Segons ha dit, “l’ajuntament del candidat de les dretes continua xuclant l’aigua dels aqüífers, a pesar de tenir en marxa la dessaladora”. Només el 20% de l’aigua que subministra Santa Eulària prové de la dessaladora, mentre que el 80% continua sortint dels pous del municipi, ha explicat Torres.

“És un ajuntament que ha fet una gestió nefasta de l’aigua”, amb altres exemples com “la salinització de les aigües residuals del municipi, que continua impedint la posada en marxa del sistema de reg de Sant Eulària i Sant Llorenç”.

El candidat del PSOE s’ha compromès a seguir treballant “en favor de tots els municipis, de tots els pobles de l’illa”, i ha destacat inversions com els 3,7 milions per a millores d’instal·lacions esportives municipals, que ha permès la reforma dels equipaments de Sant Miquel, el finançament de la depuradora de Portinatx, que rebrà fons del Consell i de l’Impost Turístic, els ajuts de 2,5 milions als ajuntaments per a inversions hidràuliques, la inversió de més de 700.000 euros per a la millora de la carretera de sa Cala a Sant Carles, o els 300.000 euros destinats a la creació del sender turístic de Labritja.

Vicent Torres s’ha compromès que el Consell “seguirà col·laborant amb els ajuntaments com hem fet els últims quatre anys”, amb qüestions com el finançament de les obres de millora de carreteres municipals, com per exemple la carretera de Sant Llorenç a Sant Carles. També hi ha previst altres inversions en xarxa viària insular, com la millora de la carretera de Sant Miquel a Sant Mateu.

Les falsedats sobre el PTI

El número 5 de la candidatura al Consell, Vicent Tur, ha obert l’acte afirmant que “és mentida que ja no pugui construir en tota l’illa per la modificació del PTI”. La nova norma permet les segregacions per construir en sòl rústic en el cas d’herències, segons ha explicat. “Els pagesos podran seguir construint una casa pels seus fills, i qui digui el contrari menteix”, ha alertat Vicent Tur a Sant Miquel.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *