El PSOE es compromet a seguir millorant la sanitat pública: l’antic Can Misses tendrà 60 places d’atenció a malalts crònics, s’incrementaran les dietes a desplaçaments i es posarà en marxa l’hemodinàmica

El PSOE es compromet a seguir millorant la sanitat pública: l’antic Can Misses tendrà 60 places d’atenció a malalts crònics, s’incrementaran les dietes a desplaçaments i es posarà en marxa l’hemodinàmica
20 maig 2019

La cap de llista del PSOE al Parlament per Eivissa, Pilar Costa, ha anunciat aquest dilluns, en un acte amb la consellera de Salut, Patricia Gómez, que la legislatura vinent es continuarà apostant “per una sanitat pública i de qualitat, centrada per donar resposta a cada persona”. L’antic Can Misses tendrà dos plantes dedicades a cronicitat, amb un total de 60 places. També ha destacat la posada en marxa del servei d’hemodinàmica i l’increment de les dietes als pacients que s’hagin de desplaçar fora d’Eivissa, entre altres propostes.

En aquest sentit ha recordat que en els últims anys i gràcies al compromís socialista amb la sanitat pública s’ha aconseguit reduir la llistes d’espera i augmentar els recursos. “El nostre compromís ha permès elevar els recursos i serveis a màxims històrics, però cal impulsar actuacions que agilitzin l’atenció hospitalària, l’apropin a la ciutadania i es complementin amb nous servei i infraestructures”.

Així, la candidata eivissenca al Parlament balear ha recordat el treball realitzat per reformar l’antic Hospital de Can Misses, que serà una realitat aquest 2019, i poder dotar-lo d’un nou centre de salut, una àrea d’hospitalització polivalent i incrementar les places de residència per allotjar els familiars de malalts i a professionals arribats de fora de l’illa.

Per tal de seguir la línia d’aquesta legislatura, Costa ha assegurat que se seguirà apostant per augmentar els serveis oferts des de l’Hospital de Can Misses per evitar els desplaçaments dels pacients. Així, s’ha compromès a impulsar el servei d’hemodinàmica al centre hospitalari de Can Misses.

Al costat de la consellera de Salut, Patricia Gómez, Costa ha ressaltat que, igual que s’ha fet aquests últims quatre anys, “continuarem reforçant l’atenció primària i hospitalària amb l’objectiu de millorar la resposta i agilitar la resolució”. 

Patricia Gómez ha destacat que després d’anys de retallades del PP, amb un govern progressista la sanitat pública ha millorat notablement, i que en la legislatura vinent continuarà la millora: es reforçaran els recursos en l’atenció hospitalària per atacar la llista d’espera, que els pacients no esperin més de 60 dies per a una consulta externa hospitalària o que cap persona en procés oncològic esperi més de 30 dies per iniciar el seu tractament.

Per tal de seguir el treball encetat aquesta legislatura, Gómez ha assenyalat que es mantindrà l’eliminació del copagament farmacèutic als pensionistes i s’impulsarà la seva ampliació per a col·lectius vulnerables i amb necessitats sanitàries especials.

Share