Sant Josep prepara la museïtzació de les troballes realitzades a Can Burgos

L’Ajuntament de Sant Josep està realitzant excavacions arqueològiques i prepara un projecte de museïtzació d’unes troballes realitzades a la zona de Can Burgos. Es tracta d’un conjunt de 9 aljubs que encara estan per datar, comunicats entre si, i que foren localitzats per casualitat quan operaris municipals estaven treballant en la creació d’una nova zona verda pública.

L’alcalde, Josep Marí Ribas i el regidor de Patrimoni, Francesc Ramon, han visitat les excavacions, acompanyats pels arqueòlegs a càrrec, Glenda Graciani i Juanjo Marí Casanovas.

Durant la visita s’ha explicat que l’estiu passat es va enfonsar una part del terreny i va deixar a la vista part d’una cisterna. Davant aquesta troballa, l’Ajuntament va decidir iniciar les excavacions. Els arqueòlegs han relatat que s’han descobert dos conjunts hidràulics, un dels d’una tipologia poc habitual, pel que s’està pendent de la seua datació. A més a més, s’ha averiguat que els dipòsits van servir com a amagatall provisional d’un militar durant la Guerra Civil, segons els testimonis que han pogut recollir els investigadors.

L’Ajuntament ha encarregat un projecte de museïtzació, que permetrà deixar a la vista algunes de les restes a aquests terrenys, a on s’està creant un parc públic. A més a més, es farà un 3D de l’interior, que es podrà veure a la web de l’Ajuntament.

Sant Josep de sa Talaia, 16 de juliol de 2018