Vicent Torres: “L’Escola d’Hoteleria és un projecte estratègic del Consell Insular que Vicent Marí no ha de paralitzar”.

El portaveu del PSOE al Consell d’Eivissa i anterior president, Vicent Torres, ha advertit avui que “l’Escola d’Hoteleria és un projecte estratègic del Consell Insular que Vicent Marí no ha de paralitzar”. És un projecte “que va néixer de la iniciativa del Consell”, qui va recollir “la demanda d’empresaris i treballadors del sector turístic de l’illa”.

Segons Vicent Torres, “és absolutament fals que el Consell Insular no disposi de recursos suficients per finançar l’obra, perquè ja està en procés de licitació”, i ha exigit a Vicent Marí “que compleixi el seu compromís de fer el projecte”.

Respecte a les “excuses” de Vicent Marí sobre si és competència del Govern Balear, el portaveu del PSOE li recorda que “el Consell Insular gestiona el servei de Bombers, que és competència municipal, i també gestiona l’Hospital de Cas Serres, que és competència autonòmica”. Vicent Torres ha preguntat “què farà Vicent Marí, també voldrà traspassar els bombers i l’hospital de Cas Serres perquè no són competència del Consell Insular?”.

El portaveu del PSOE també recorda que l’Escola d’Hoteleria, que serà un “edifici emblemàtic i una de les millores escoles d’Espanya i d’Europa”, serà propietat del Consell Insular. Per contra, “si volem que el Govern Balear financi el 100% de l’obra, li haurem de cedir l’edifici per un termini mínim de 75 anys. Jo crec que li interessa molt més al Consell Insular que sigui una instal·lació nostra, amb gestió externa a càrrec de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears”.

Vicent Torres també denuncia que “el senyor Marí fa aquest discurs victimista perquè el seu partit no governa a Balears” i perquè “utilitza el Consell per fer l’oposició a Francina Armengol”. Com ha recordat, “quan governava Bauzá, el president Vicent Serra va cedir l’edifici de l’antiga Comandància a la UIB sense exigir el finançament de la reforma, que va costar més de 9 milions d’euros al Consell Insular”. Per contra, “l’Escola d’Hoteleria té un 50% de finançament del Govern a càrrec de l’Impost del Turisme Sostenible”. Una mostra més que “el PP té un doble discurs, quan governa i quan està a l’oposició”.